Justine For Kids House

Het Justine For Kids House zal geen medische instelling zijn. Het is in de eerste plaats een plek waar volledige gezinnen (het zieke kind, de broertjes en zusjes en de ouders) kunnen verblijven in een warme omgeving die doet denken aan een B&B, en die een waaier van diverse activiteiten aanbiedt voor de ouders, de broers en zussen en het zieke kind.

Het huis ligt vlak bij het CHR van Namen, en is verbonden met een netwerk van medische professionals die op de hoogte worden gehouden van de verschillende zorg- en noodsituaties, waardoor we de ouders de medische zekerheid kunnen bieden die ze nodig hebben.

 

Het huis wil gezinnen een plek geven om tot rust te komen en zich goed te voelen. De architectuur van het gebouw omvat zowel drie of vier privévleugels voor gezinnen die tijd met elkaar willen doorbrengen, als gemeenschappelijke ruimten waar gezinnen kunnen samenkomen om te praten, te ontspannen en te spelen.

 

Behalve de kamers, de woonkamers en de badkamers, kunnen de bewoners ook gebruik maken van de wellnessruimte met jacuzzi, de sportruimte, de speelkamer, de ontspannings- en snoezelruimte, de tuin, de moestuin, de educatieve miniboerderij, het terras met barbecue, het zwembad ...

Het zal een plaats zijn met een sterke territoriale identiteit, die een grote participatie van de lokale en regionale omgeving mogelijk maakt, waarbij het smeden van banden en partnerschappen wordt bevorderd, zowel voor toeristische als sportieve attracties, waardoor de sociaal-menselijk dimensie van de hele regio dynamischer wordt.

Plaats - Namen - Erpent

- Centraal gelegen in het land

- Dicht bij een ziekenhuis met een pediatrische nooddienst

- Dicht bij de natuur, maar ook bij winkels en culturele en sportieve activiteiten

- Goede bereikbaarheid en toegankelijkheid

Voor wie?

Elk gezin dat getroffen wordt door de ziekte of de handicap van een kind. Het kind zelf, de broers en zussen, en de ouders. En in het bijzonder kansarme gezinnen.

Onthaal van gezinnen met een ziek kind tussen de 0 en 18 jaar.

 

Welke vorm?

De verzoeken van de gezinnen worden doorgegeven door de pediatrische diensten en door de vzw's die focussen op de ziekte of de handicap van het kind. Zowel een gepland verblijf als een niet-gepland verblijf zijn mogelijk (noodopvang, crisissituatie, gezondheidsproblemen bij de ouders, ongevallen, uitputting, uitzonderlijke reorganisatie van de omgeving).

 

Duur van het verblijf?

Een dag, een weekend, enkele dagen, een week

 

Financieel?

Het verblijf (logies, maaltijden, activiteiten) is volledig gratis.

De Stichting ENGIE weerspiegelt de sociale, maatschappelijke en milieubetrokkenheid van de Groep ENGIE en zijn medewerkers overal ter wereld.

In België steunt de Stichting projecten die streven naar de integratie van kinderen en jongeren door opleiding, sport en cultuur.

Onze steun aan Justine For Kids, dat diezelfde visie deelt, past dan ook perfect in ons beleid.