Justine Henin and the kids

Justine For Kids is opgericht in 2008 door Justine Henin en stelt zich tot doel stelt om steun te bieden aan Franstalige en Nederlandstalige zieke of gehandicapte kinderen evenals hun familie in België. De waarden van Justine For Kids zoals gezondheid, solidariteit, moed en doorzettingsvermogen, komen aan bod in alle activiteiten die wij voor de kinderen organiseren.

 

Om onze opdracht tot een goed einde te kunnen brengen, concentreren onze activiteiten zich rond twee belangrijke werkdomeinen:

  • De organisatie van recreatieve dagen of verblijven voor zieke kinderen en hun familie (sportdagen, bezoeken aan pretparken, weekends, reizen naar het buitenland...)

  • Het project op lange termijn: de bouw en financiering van een opvanghuis om aan de zieke of gehandicapte kinderen  en hun familie de mogelijkheid te bieden enkele dagen los te komen van hun door behandelingen en medicatie beheerste dagdagelijkse realiteit en zodoende enkele gelukzalige momenten te beleven.

Justine Henin

“Soms is het leven onrechtvaardig wanneer de ziekte onverwacht genadeloos toeslaat. En dat lijkt ons nog zoveel erger wanneer kinderen het slachtoffer zijn. Het is hun wilskracht, hun moed en die van hun ouders, familie en vrienden die mij ertoe gebracht hebben om Justine for Kids op te richten. Via allerlei activiteiten en events tracht Justine for Kids enkele ogenblikken van troost en geluk te bezorgen aan die kinderen die veel te vroeg hun zorgeloze bestaan moesten prijsgeven.

Ik nodig je uit om deze website te bezoeken en om samen met mij het verlangen te delen om een glimlach op hun lippen te toveren... Want er is toch niets mooier dan de glimlach van een kind."

Van harte

Onze vrijwilligers

Bénévoles de Justine For Kids

Onze dank aan al onze vrijwilligers voor hun toewijding en hun positieve energie. Zonder jullie inbreng zouden onze events niet zo succesvol zijn en zouden onze waarden minder aan bod komen! Jullie vastberadenheid en engagement zijn echt hartverwarmend. Iedereen draagt zijn steentje naar best vermogen bij, en dat is prachtig.

 

Dankzij Hupraco heeft ons team bovendien een ehbo-vorming kunnen volgen waardoor zij in geval van nood kunnen ingrijpen!

Alain Buelens - Alain Crucifix - Alain Grandhenry - Amelie Bertrand -Corinne Francart - Dominique Jadin - Fabienne Debroux - Françoise Noël   - Françoise Timmermans - Estelle Rivallin - Gilles Rivallin - Julie Pierre - Kilja Crucifix - Luciana David - Loïck Mahieu - Marc Stainier - Nathalie Delava -Patricia Decraemer - Philippe Parlongue -Rossana Cattoor - Victoria Mahieu - Virginie Canivet…